fredag 26 december 2008

Annadagen är här och turen för 10 i topp har kommit till Maria aka Decida. Maria jobbar som frilansande stylist/art director, bla med mode delen för hip hop tidningen Kingsize och hon har förmodligen ett finger med i spelet hur hip hop modet i Sverige förändrats över åren. Hon är också en talangfull dansare och väldigt musik intresserad. Dessutom härstammar hon från samma trakter i övertårneå som undertecknad, bara en sån sak! Maria har valt att lista sina topphändelser inom musik och mode under 2008.

MUZAK FASHÖÖÖÖN MOMENTS 2008 från DecidaStyle-bloggen
(Utan inbördes rangordning)

Q-Tip Getting Up –igen!
Q-tip, the Original Renaissance Man, dök upp dressad som satan i videon Getting Up – och påminde alla om vem som gjorde det först!


Lupe Fiascos lilla purse
Jag var nere och hade show på Roskilde och befann mig på samma backstage som Lupe Fiasco, som jag såklart vet har en tight swagger. Live syntes det att så verkligen var fallet, karln’ hade en otroligt grym fit på sina kläder. Hans runda glasögon och man purse slår förmodligen igenom även utanför de innersta fashionkretsarna nästa år. Det finns förresten fler som är uppe och nosar duden i baken, Theophilus London är en av dem, och det finns betydligt fler!


Andre 3000 alltid:
Släppte egna; Benjamin Bixby, men det blir så förutsägbart att dra upp honom så jag skriver inte någe mer.


Lil Waynes tightbralla
Glatt överraskad blev jag när Weezy dök upp på MTV Music Awards i fin Martin Luther King tee, hyffsat tighta jeans, hatt, enkla silver smycken samt vad jag tror var Lanvinbrillor. Klockren stil på honom! Även Tyga fanns på plats, ett kid jag är lite nyfiken på hur han kommer att se ut 2009.


The Games Mass Appeal Cover
Game fick mig att tänka chavs, Tricky och 90-tal på covern till tidningen Mass Appeal i våras, dessutom är jag svag för enkla nästan naiva, geometriska tatueringar som Games stjärna, eller Marc Jacobs tatueringar. Frisyren har ni även sett på Q-tip och nyligen också på en och annan svensk.


Kysk Janelle Monae
2007 var toppen på nakenberget eller vad man ska säga, var och varannan av kvinnligt kön näckade i otaliga sammanhang och det gick liksom inte att gå längre utan att bli kirurg. Så jag väntade på att någon skulle dyka upp och köra kyskhetsstajl rakt av, så dök hon då upp Janelle Monea ständigt i smoking och rockabilly frilla!


Rhinnas Potta
Första delen av 2008 var Rhiannas, hon gjorde sofistikerad RnB Chick-stylen perfekt; lagom fashion, lagom fräsch och med de där lagoma små hintarna av gata. Det började med den korta Halle Berry 90-tal frisyren (inte att förväxlas med Rriot Girls hair do; n på Kelis o Robyn etc) som fick mig att bli lätt irriterad, inte för att den inte var grymt snygg, utan av den enkla anledningen att jag just tipsat en kompis/artist om att satsa på ”potta a la 90-tal”. Sen var det klockrena rödamattanklänningar hela våren tack vare stylisten Mariel Haenn. Jag måste alltså propsa för Rhianna även om just hennes genre kanske inte alltid är den mest spännande.


Beyonce goes Avantgarde
Jahaja, inte tänkte väl the B låta fröken Rhi Rhi att härja fritt under hela 2008? Nej, nej, nej. Jag har ju aldrig varit något Beyonce-fan av rang snarare tvärtom, men under hösten har männskan bum rushat min blogg otaliga gånger just för att hon faktiskt har steppat upp sitt klädgame enormt. En av höjdpunkterna var när hon bar en av höstens absolut mest omtalade avantgarddesigners Gareth Pugh. Dock hade jag invändningar mot hår och accesoarer, hon är så jevla rädd för att tappa sin sex appeal och det märker man på just hår och make, d e d!


Velour-KanYe
Saw that one coming huh?! Denne inte helt ödmjuke man har också den där näsan för att vara där det händer, kanske Ibn Jasper hjälper honom, kanske får han extra inspiration av Taz Arnold eller kanskeär han helt enkelt rätt duktig och jag bara den som inte har kommit över att han förstör sina fina produktioner med ful rap och sång. Hur som helst var det kul när jag upptäckte att han gled omkring i svensk Velourskjorta i Paris (http://decidastyle.blogspot.com/2008/11/kanye-in-swedish-brand-velour.html), man kan nästan tro att han läser min blog liksom!


Santogold
Santogold är ju långt i från hiphop men det är ju Kanyes också, dessutom är uppdelningarna rätt trista att göra i vår eklektiska nutid. Santogold i sig är inte särskilt speciell men hon kanaliserade den style som härjade i NYC på damsidan under 2008 och 2007, och hon lyckades göra hyffsade val i både retromärken och nyproducerat utan att fastna helt i doorknockers-klyschan.Hedersomnämnande
Bruden Cee-Lo: Karln har inga spärrar i huvudtaget, jag älskar det. Höjdpunkten var Mardi Gras-brudoutfiten till ”The Odd Couple”.

Saul Williams går före: Glöm inte honom när allt fler blir ”alternativa”, Saul har alltid vaket sinne oavsett trender.

Barack Obamas fit Har verkligen inget med musikfashion att göra men; När vi pratar passform kan vi ju INTE glömma den blivande amerikanska presidenten, hans kostymer och skjortor sitter ju som gjutna - JÄMNT!

Och jag vet att ni saknar honom så jag måste ju även berömma Pharell för det samma fast jag tycker han har varit trist i år.

Utelistan
Varför fick Katy Perry Manish Arora, JCDC och Jeremy-kläder? Är det utmanande att sjunga ”I Kissed a Girl” 2008?!

3 kommentarer:

Anonym sa...

kate perry. HAhaa! lek-lesbisk rebell! lite farlig men med glimten i ögat. haaahaa, mkt utmanade!

Anonym sa...

verkligen

Decida sa...

Åh Lowe du kommer vara tvungen att åka på tornedalskt sommarläger för att söka dina rötter - under tvång, så länge du stavar Torneå med å och säger Norrland när du menar Tornedalen hahahahhahaha!!!
Jag skulle gissa på ca 5 timmar i bastu om dagen, en hel del hembränt och en och annan friluftsgudtjänst kommer att ingå i "back to my roots"-paketet. Men guuud jag kanske anar en affärsidé här...hahahaha!